תביעות נגד ביטוח לאומי

תאונת עבודה יכולה להותיר את הנפגע עם נכות ואובדן כושר עבודה, בנוסף לנזקים פיזיים ונפשיים. במקרים אלו, ניתן לתבוע את המוסד לביטוח לאומי על מנת לקבל פיצוי הולם. עובד שנפגע בתאונת עבודה זכאי על פי חוק לפיצויים מהמוסד לביטוח לאומי עבור:

  • אובדן כושר עבודה חלקי או מלא.
  • דמי שיקום והחלמה.
  • קצבת נכות מתאונת עבודה.
  • פיצוי חד פעמי עבור נכות צמיתה.

בנוסף, במקרים מסוימים ניתן להגיש תביעת נזיקין כנגד המעסיק אם הוא אחראי ברשלנותו לתאונה.

כדי למצות את מלוא הפיצויים בתביעה מורכבת שכזו, חיוני להיעזר בעורך דין מומחה בנזיקין ובתאונות עבודה. עורך הדין יטפל בכל ההיבטים – איסוף ראיות, בניית התיק הרפואי, חוות דעת מומחים, ניהול משא ומתן מול הביטוח הלאומי והמעסיק ועוד. בעזרת עורך דין מקצועי תוכל לממש את מלוא זכויותיך. עורך דין המתמחה בתביעות ביטוח לאומי יודע להנחות ולייעץ למבוטחים הפונים לקבל קצבאות ופיצויים מהמוסד. עליו להכיר היטב את החוקים, התקנות והנהלים כדי להשיג עבור הלקוח את מלוא הזכויות המגיעות לו על פי חוק.

תפקידו של הביטוח הלאומי הוא לספק ביטחון סוציאלי באמצעות קצבאות, גמלאות ושירותי סיעוד ושיקום לאזרחים הזקוקים לכך. אדם שנפגע בעבודה או מבקש קצבת נכות או סיעוד, מומלץ שיפנה לעורך דין מומחה שילווה אותו מול המוסד לביטוח לאומי. מאחר ומדובר במשרד ממשלתי הידוע בבירוקרטיה מתמשכת, בדחיית תביעות ועוד, הייצוג המשפטי חיוני כדי להבטיח שהמבוטח יקבל את מלוא הזכויות להן הוא זכאי על פי חוק. עורך הדין ידע לנווט בין החוקים והתקנות ולייצג את הלקוח בצורה מקצועית. ישנם אנשים המעוניינים לחסוך בכסף ולתבוע את המוסד לביטוח לאומי לבד. מדובר בטעות נפוצה, כי לאחר מכן יהיה קשה, ארוך ומורכב יותר לערער, מאשר מלכתחילה להגיד את התביעה באמצעות עורך דין מומחה. אל תקחו סיכון ופנו לייעוץ אצל עורך דין מומחה בתחום.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

עוד בנושא

עורך דין תאונות דרכים במרכז
תביעות נגד ביטוח לאומי

תאונת עבודה יכולה להותיר את הנפגע עם נכות ואובדן כושר עבודה, בנוסף לנזקים פיזיים ונפשיים. במקרים אלו, ניתן לתבוע את המוסד לביטוח לאומי על מנת לקבל פיצוי הולם. עובד שנפגע בתאונת עבודה זכאי על פי חוק לפיצויים מהמוסד לביטוח לאומי עבור: אובדן כושר עבודה חלקי או מלא. דמי שיקום והחלמה. קצבת נכות מתאונת עבודה. פיצוי חד פעמי עבור נכות צמיתה. בנוסף, במקרים מסוימים ניתן להגיש תביעת נזיקין כנגד המעסיק אם הוא אחראי ברשלנותו לתאונה. כדי למצות את מלוא הפיצויים בתביעה מורכבת שכזו, חיוני להיעזר בעורך דין מומחה בנזיקין ובתאונות עבודה. עורך הדין יטפל בכל ההיבטים – איסוף ראיות, בניית התיק הרפואי, חוות דעת מומחים, ניהול משא ומתן מול הביטוח הלאומי והמעסיק ועוד. בעזרת עורך דין מקצועי תוכל לממש את מלוא זכויותיך. עורך דין המתמחה בתביעות ביטוח לאומי יודע להנחות ולייעץ למבוטחים הפונים לקבל קצבאות ופיצויים מהמוסד. עליו להכיר היטב את החוקים, התקנות והנהלים כדי להשיג עבור הלקוח את מלוא הזכויות המגיעות לו על פי חוק. תפקידו של הביטוח הלאומי הוא לספק ביטחון סוציאלי באמצעות קצבאות, גמלאות ושירותי סיעוד ושיקום לאזרחים הזקוקים לכך. אדם שנפגע בעבודה או מבקש קצבת נכות או סיעוד, מומלץ שיפנה לעורך דין מומחה שילווה אותו מול המוסד לביטוח לאומי. מאחר ומדובר במשרד ממשלתי הידוע בבירוקרטיה מתמשכת, בדחיית תביעות ועוד, הייצוג המשפטי חיוני כדי להבטיח שהמבוטח יקבל את מלוא הזכויות להן הוא זכאי על פי חוק. עורך הדין ידע לנווט בין החוקים והתקנות ולייצג את הלקוח בצורה מקצועית. ישנם אנשים המעוניינים לחסוך בכסף ולתבוע את המוסד לביטוח לאומי לבד. מדובר בטעות נפוצה, כי לאחר מכן יהיה קשה, ארוך ומורכב יותר לערער, מאשר מלכתחילה להגיד את התביעה באמצעות עורך דין מומחה. אל תקחו סיכון ופנו לייעוץ אצל עורך דין מומחה בתחום.

קרא עוד >>
עורך דין לענייני תאונות דרכים
מה עושים אם היינו מעורבים בתאונת דרכים?

תאונת דרכים הינה דבר בלתי צפוי, שיכול לתפוס אותנו לא מוכנים בכל שלב של היום. כאשר קורית תאונת דרכים, הדברים החשובים ביותר לעשות ברגע התאונה הם: להזעיק עזרה רפואית מידית אם יש נפגעים שזקוקים לטיפול. לתעד את האירוע – לצלם את הרכבים, הנזק שנגרם והמעורבים בתאונה. התיעוד יסייע מאוד בהמשך לקבוע אשמה. לאסוף פרטים מלאים על המעורבים האחרים בתאונה – שם מלא, כתובת, מספר טלפון, פרטי הרכב וחברת הביטוח. לרשום עדויות של עדי ראייה לתאונה במידה וישנם – שם מלא ופרטי התקשרות. לוודא שקיימת פוליסת ביטוח חובה בכדי לתבוע ללא צורך בהוכחת אשמה. להודיע למשטרה על התאונה ולוודא שנערך דו"ח תאונה מסודר. להיבדק על ידי רופא גם אם אין תחושה של פגיעה או כאב בעקבות התאונה. לעיתים נזקים פנימיים אינם מורגשים מיד. לתעד היטב את הפגיעות והטיפול הרפואי שניתן באמצעות צילומי רנטגן, MRI, חוות דעת רופאים וקבלות על טיפולים ותרופות. לפנות בהקדם לייעוץ משפטי של עורך דין מומחה בתאונות דרכים שילווה אותך בהמשך הטיפול בתביעה. על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, נהגים, נוסעים והולכי רגל שנפגעו בתאונת דרכים זכאים לפיצוי כספי על נזקי הגוף שנגרמו להם, ללא קשר לשאלת האשמה בגרימת התאונה. התנאים לקבלת פיצוי הם: קיומה של פוליסת ביטוח חובה תקפה של הרכב המעורב בתאונה במועד האירוע. במקרה של נהג – רישיון נהיגה בתוקף של הנהג הנפגע. קיומם של נזקי גוף מוכחים אצל הנפגע. הגשת תביעה לחברת הביטוח של הרכב המעורב תוך המועד הקבוע בחוק. הפיצוי כולל רכיבים כגון: פיצוי על כאב וסבל, אובדן כושר השתכרות, הוצאות רפואיות, סיעוד, שיקום ועוד. לסיכום, לאחר תאונת דרכים חשוב לפנות מיד לייעוץ משפטי, לכל רגע יש חשיבות בתהליך, גם ראיות בזירת האירוע, איסוף מסמכים רפואיים, עדויות ועוד. עורך דין תאונות דרכים ילווה אותך בכל ההליך, יפעל למימוש זכויותיך וימזער נזקים כלכליים ואחרים. אין להסס או לנסות לטפל בזה לבד – מדובר באירוע מורכב שדורש מומחיות וניסיון רב.

קרא עוד >>
עורך דין נזיקין במרכז
תביעה נגד עירייה

לעיריות ישנן מגוון רחב של אחריות כלפי התושבים על פי חוק, ביניהן: תחזוקת תשתיות עירוניות, מתן שירותים מוניציפליים, טיפול ברישוי עסקים, תכנון ובנייה, חינוך, תרבות ועוד. על העירייה למלא חובות אלה כראוי על פי כללי המנהל התקין. אם העירייה מפרה, מזניחה או מתרשלת במילוי חובותיה, ניתן להגיש תביעה משפטית כנגדה בבית המשפט. התביעה יכולה לכלול דרישה לפעול לתיקון המחדלים ולפצות את מי שנפגע מהם. מומלץ להיוועץ עם עורך דין המתמחה בתביעות נזיקין ומכרזים לבחינת האפשרויות המשפטיות בכל מקרה לגופו. לעיתים קורה שאנשים או רכוש נפגעים כתוצאה מרשלנות של העירייה או מי מטעמה. לדוגמה, מדרכה שבורה שגורמת להולך רגל ליפול, עץ שנופל בגלל הזנחת הגינון העירוני, תאורת רחוב לקויה שתורמת לתאונה ועוד. במקרים אלו ניתן להגיש תביעת נזיקין כנגד העירייה על מנת לקבל פיצוי על הנזק שנגרם. התביעה מתבססת על עוולת הרשלנות – הפרת חובת הזהירות של העירייה כלפי הציבור. על מנת לנהל תביעת נזיקין מול העירייה בהצלחה, חשוב להיעזר בעורך דין מנוסה ומומחה בתחום הנזיקין, זאת מכיוון שישנם מספר אתגרים אופייניים בתביעה נגד רשויות: הוכחת הרשלנות וקשר סיבתי בינה לבין הנזק. התמודדות מול הגנת "מעשה הרשות" הפוטרת לעיתים את העירייה מאחריות. חוסר שיתוף פעולה מצד העירייה במסירת מסמכים ומידע רלוונטיים. קושי בהערכת גובה הנזק במקרים מורכבים. ניהול משא ומתן עם גוף ציבורי גדול ועוצמתי. כדי לבסס תביעה, חשוב לתעד את נסיבות האירוע והנזק שנגרם, למשל באמצעות תיעוד ויזואלי, עדויות וראיות רפואיות. תיעוד מסודר יסייע להוכיח את הקשר הסיבתי בין רשלנות העירייה לבין הנזק להולך הרגל. מומלץ להיעזר בעורך דין מנוסה בתביעות נזיקין נגד רשויות. עורך דין מנוסה ידע כיצד לאסוף ראיות להוכחת הרשלנות, להתמודד עם טענות ההגנה של העירייה, לכמת את הנזק בצורה מיטבית, ולנהל מו"מ עם העירייה להשגת פיצוי הוגן עבורך. לכן, אל תוותר על זכויותיך ופנה לעורך דין נזיקין מומחה.

קרא עוד >>